VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Kutyamaffia

2010-07-06

A kutyák élete

© FOUR PAWS | GNE

Tenyésztett farmokra születnek, ahol teljesen elesnek annak a lehetőségétől, hogy szabad, szenvedésektől mentes életet élhessenek - ez a sors vár azokra a kutyusokra, akiket Európa-szerte értékesítenek az illegális kereskedők. Sötét és piszkos környezetben kénytelenek élni, alultápláltak és dehidratáltak. Annak ellenére, hogy a kutyák természete roppantul igényli a társaságot, korán elszakítják őket anyjuktól. A nőstény kutyákat szinte kizárólag "szülőgépként" tartják, akik még ha együtt is maradhatnának kicsinyeikkel, túl gyengék volnának ahhoz, hogy megfelelően ellássák őket. 


Kartondobozokba tömörítve

Néhány héttel születésüket követően a kölyköket ládákba, dobozokba és táskákba halmozzák. A kutyusok megfelelő mennyiségű étel, ital és friss levegő nélkül tengődnek, félőssé és idegessé válnak ezekben a helyzetekben. 

 

Ezt követően a határmenti kutyapiacokra szállítják őket, ahol felelőtlen kereskedők veszik "kezelésbe" a kiskutyákat. A legyengült kutyákat a potenciális vevők elé viszik. A vevőket általában letaglózzák a szeretetreméltó állatok, így rendszerint azonnal belemennek a vásárlásba. Persze arról a legtöbb esetben nem tudnak, hogy sem a megfelelő oltások beadására, sem a chipek beültetésére nem került sor. Az állatok papírja általában hamisítvány, így eredetüket sem tüntetik fel megbízhatóan. 


Beteg állatok, rendezetlen körülmények

A problémák már nem sokkal a vásárlást követően felmerülnek. Számos kutya megbetegszik, komoly viselkedési zavarokat produkál, és nem ritkán agresszívvá válnak. Ez persze nem meglepő, tekintve hogy a kutyák életük első néhány hetét szenvedésben töltötték, éppen azt a periódust, amely olyan fontos volna fejlődésük szempontjából. 

 

A mielőbbi állatorvosi vizsgálat jelentheti az utolsó reményt a tulajdonosok számára. Legtöbbször az állatorvos túl későn diagnosztizálja a betegségeket. Mivel a gyógyítási költségeket nem sokan engedhetik meg maguknak, sokan közülük elaltatják vagy utcára rakják állataikat. 


print