VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

2000 kóbor állatot fogunk ivartalanítani Ukrajnában

2017-02-17
The official start of a mutual agreeman between FOUR PAWS and the Ministry of Ecology and Natural Resources of Ukraine.
© FOUR PAWS | Bogdan Baraghin

A Négy Mancs kibővíti együttműködését az ukrán kormánnyal

Kijevben a Négy Mancs és az Ökológiai és Természtei Eróforrások Minisztériuma január 31-én együttműködési megállapodást írt alá az ukrajnai kóbor állatok jólétéért indított programról.

Az ukrán kormány támogatásával a Négy Mancs újabb oltási és ivartalanítási programot indít a kóbor kutyák és macskák számára, valamint oktatási programot a velük kapcsolatos tudnivalókról az emberek számára. A program részeként a Négy Mancs a kóbor állatokkal kapcsolatos törvényi szabályozás fejlesztésében is közre fog működni.


Az együttműködést Heli Dungler, a Négy Mancs alapítója és elnöke, valamint Ostap Semerak miniszter írta alá.
© FOUR PAWS | Bogdan Baraghin

Új állatklinika nyílik Zhytomyr városában

A progam megvalósításának első lépése az észak-nyugat ukrajnai  Zhytomyrben egy új állatklinika létesítése.

A helyi önkormányzat egy elhagyott és leromlott állapotú épületet újított fel a cél érdekében, - ami most már egy modern és jól működő klinikaként üzemel. Itt fogják a Négy Mancs munkatársai a kóbor állatokat ivartalanítani és oltani, valamint az érdeklődők, elsősorban diákok számára programokat szervezni a felelős állattartásról.

 

A következő két évben a térségban várhatóan kétezer kóbor kutyát és macskát fogunk tudni így kezelni. Az álatokat befogjuk, és a kezelés után volt lakóhelyükön elengedjük: a WHO tanulmányai szerint szemben az állatok írtásával ez a módszer biztosít egyedül hosszú távú eredményt humánus módon.

Az oltás és féregtelenítés mellett az állatokat regisztrálják és mikrochippel látják el, a műtét után 24 órát töltenek el a klinikán. A módszer nem csak humánusabb is a kóbor állatok kiírtásánál, de olcsóbb is és hosszú távon sokkal biztosabban csökkenti a kóbor állatok számát.  A tapasztalatok szerint ugyanis az állatok írtásával "kiürült" területet a környékbeli kóbor állatok gyorsan és akadálytalanul benépesítik.


A Négy Mancs 2012 óta mintegy 15.500 kóbor állatot kezelt a módszerrel.


This clinic will be used to neuter and vaccinate up to 2,000 dogs within three years.
© FOUR PAWS | Bogdan Baraghin

The goal will be achieved in collaboration with the city of Zhytomyr.
© FOUR PAWS | Roman Kotikov

Az ukrajnai, fogságban tartott medvéknek is jut segítség

Nem csak a kóbor kutyáknak, a számos rabságban élő medvének is segítünk. Bár a törvényi tilalmat már sikerült elérni, továbbra is mintegy húsz medvét tartanak láncon az országban a vadászkutyák "edzésére".
További 100 állat él ketrecekben, többnyire útszéli éttermek, benzinkutak mellett, vendégcsalogatónak.
A minisztériummal aláírt másik megállapodás szerint közösen fogunk dolgozni azon, hogy a tilalomnak érvényt is szerezzünk, valamint a fogságból kiszabadított medvék megfelelő, fajátjuk természetes igényeit kielégítő elhelyezést biztosítsunk.
A Négy Mancs e célra már megkezdte Domazhyrban a következő Medveotthonának kiépítését.


print