VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

A Négy Mancs két oroszlánkölyköt mentett ki egy gázai menekülttáborból

2015-07-06

Megfelelő, természetközeli közeli körülmények közé kerültek az állatok

A két oroszlánkölyök egy gázai menekülttáborban élt mostanáig. Most azonban - több hetes szervezőmunka után -  a Négy Manccsal együttműködő  Al Ma’wa jordániai nagymacskaotthonba kerültek, ahol fajátjuk természetes igényeinek megfelelő körülmények várnak rájuk. 


Úton a jordániai Oroszlánotthon felé
© © FOUR PAWS l Tom Benda

A két kölyök, Mona és Max két hónaposan került a befogadó családjukhoz. Azóta oroszlánokhoz illő módon gyorsan nőttek, ami nem csak anyagilag jelentett komoly gondot gazdáiknak. Ma már öt hónaposak, és nemcsak a velük egy lakásban élő kisgyerekekre de a menekülttábor lakóira is veszélyt jelentenek.  Dr. Amir Khalil állatorvos, és a Négy Mancs Katasztrófavédelmi csoportjának vezetője több heten át dolgozott azon, hogy a két oroszlánt minden bürokratikus akadályon keresztül át eljutassa az új természetközeli otthonukba. 

 


© FOUR PAWS l Tom Benda

A Négy Mancs nem most dolgozik először Gázában

Majd egy éve, az izraeli rakátatámadások után lerombolt, víz és takarmány nélkül maradt Al-Bisan állatkert kérte a segítségünket, és vettünk részt az infrastuktura helyreállításában, a támadásokat túlélt állatok meggyógyításában.


print