VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Árvíz utáni mentés Mianmarban

2015-08-24
FOUR PAWS is in Myanmar to help animals in need.
© FOUR PAWS

A szörnyű esőzések után Mianmar továbbra is árvízek által sújtott terület

A „Komen“ ciklon által okozott súlyos károk számtalan állat életét is fenyegetik, mindenek előtt a gazdaság számára fontos tehenekét és disznókét. A mai napig a Négy Mancs katasztrófavédelmi csapata a helyi Mingalar Mianmar szervezettel közösen 1700 állatot látott el élelemmel és tiszta ivóvízzel, vagy szükség esetén állatorvosi segítséggel. Több, víztől elzárt falu állatait a Négy Mancs csónakokkal látja el a túlélésükhöz szükséget élelemmel és a járványveszély megelőzőséhez szükséges oltásokkal. 

Segíts munkánk fenntartásában!

 


Aki a gazdasági állatokat menti, az az emberek újrakezdését segíti

Disznók és tehenek sokaságának volt és van sürgős szüksége ivóvízre. A helyzet elemzése után a Négy Mancs az ország dél-keleti részére szervezte a helyi humanitárius szervezettel, a Mingalar Myanmarral, a Mezőgazdasági Minisztériummal és a Nemzeti Katasztrófavédelmi Tanáccsal  együttműködésben. 

A helyi gazdálkodóknak és családjuknak létfontosságú, hogy állataikra, tejükre és munkaerejükre az árvíz utáni újrakezdéshez számíthatnak. Több területről a haságok kitelepítették a lakosságot, így a hátrahagyott állatoknak egyedül a Négy Mancs tud takarmányt és vizet szállítani. 


Myanmar is one of the poorest countries in South East Asia.
© FOUR PAWS

Dr Khalil Amir állatorvos koordinálja a helyszínen a munkát. Eddig mintegy 50 tonna takarmányt osztottak szét, melyeket ideiglenes sátrakban tárolnak, hogy a további esőzésektől megvédjék. Egy nap átlagosan 600 disznót és tehenet láttak el élelemmel munkatársaink. 
Dr Khalil már komoly tapasztalattal bír e téren: ő kooridnálta tavaly a bulgáriai és a boszniai árvíz idején a hasonló munkát, a lebombázott gázai állatkert helyreállítását és a dél-afrikai erdőtüzek idején szervezett katasztrófavédelmi munkát is. 


FOUR PAWS' vet Dr Khalil has already organised the supply of around 50 tonnes of food.
© FOUR PAWS

 

A szörnyű esőzések mintegy száz ember életébe kerültek és számtalan ház, híd, út és mezőgazdasági terület ment tönkre. Az ENSZ becslése szerint 1,3 millió ember életét érinti súlyosan a katasztrófa. 


As far as possible we will also provide medical care for the animals.
© FOUR PAWS

print