VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Az elgázolt Robbi Budapesten lábadozott

2015-09-10

Új és jó hírek: Robbie felépült és nagyszerű gazdát találtunk neki

Robbie, a csikó története úgy tűnik, nagyon jól alakul. Miután Romániában autóbalesetet szenvedett, elhoztuk Budapestre, és az Állatorvosi Egyetemen sikeresen megműtötték. Robbie fiatal és jó erőben volt, így a felépülése is jól haladt. A kérdés azonban hátra volt: hol fog élni ezután? A régi tulajdonosát nem sikerült felkutatni, egy lónak pedig, plána ha kicsit sérült, nem könnyű örökbefogadót találni - különösen olyat, aki felelősen képes róla gondoskodni, megfelelő körülményeket tud kinálni - és mindezt hosszú távon. 

 

Robbie-nak megint szerencséje volt. Egymásra találtak Ancutával, aki három lova mellett Robbinak is biztosan jó gazdája lesz a jövőben. Pár hét beszoktatás után már látszik, az ifjú csikó jól be tud illeszkedni új családjába. Eddig legjobb barátja Nina, az idősödő kanca, akinek szintén nincs könnyű múltja: egy térdsérülés miatt már a vágóhídra szánták, amikor Ancuta megmentette, meggyógyíttatta és azóta is gondoskodik róla. 
Boldog nyargalászásokat kívánunk Robbie-nak és nagyon köszönjük támogatóinkak, akik lehetővé tették mindezt! © FOUR PAWS | Alex Tanasescu

Jó hírek az elgázolt és Budapesten lábadozó csikóról

Dr Tóth tájékoztatása szerint az operáció óta eltelt nyolc hét alatt Robbie állapota gyorsan javult, a csontok gyógyulása megfelelt az optimista várakozásoknak. 
A következő két-három hétben kontrolállt körülmények között fog sétálni, szakértőkkel fogják lassan átmozgatni a sérült lábat. Munkatársaink ezután viszik vissza Romániába, ahol új tulajdonosa már nagyon várja Robbiet. 
Köszönjük támogatóinknak, akik lehetővé tették ennek a csikónak a megmentését! © FOUR PAWS

Robbit egy autó gázolta el véletlenül. Szerencséje volt, az egyik állatorvosunk gyorsan a helyszínen termett és megkezdte a sérülésének ellátását, majd a Szent István Egyetem Állatorvosi karának kórházába szállították operációra. Robbi fiatal, és erős: gyorsan lábadozik és pár hónap múlva pont olyan lesz, amilyennek egy csikónak lennie kell: életerős, egészséges, energikus.


Robbie, kötés nélkül, az őszi napsütésben
© Four Paws

Szerettük volna megtalálni a tulajdonosát, hogy Robbi korának megfelelően anyatejet ihasson, ám ez sajnos nem sikerült. De a csikónak újra szerencséje volt: találtunk neki olyan örökbefogadót, akinél a számára megfelelő körülmények között élhet, egészségesen, lovak és a lovakhoz értő, őket szerető emberek között. 

Köszönjük mindenkinek a segítségét, aki hozzájárul Robbi sorsának rendezéséhez, és különösen támogatóinknak, akik pénzükkel a kezelést, szállítást lehetővé tették! © FOUR PAWS

print