VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Az utolsó barnamedvék kiszabadítása

2016-04-17
Egy medve, aki életében először érez természetes talajt a mancs alatt
© Zoo Poznań

Ewka és Gienia voltak az utolsó, illegálsiab fogva tartott mackók

Még az éjjel szabadon engedtük mindkét medvét új kifutójukban: az anyamedve és lánya a poznańi állatkert természetközeli medveotthonában fog élni - kiszabadításukat korábbi börtönükből a Négy Mancs szervezte és finanszírozta. Bár Ewka és Gienia az elmúlt évek szörnyű körülményeinek köszönhetően nincsenek jó egészségügyi állapotban, a szállítást jól átvészelték.


"Akkor ez már az enyém, ugye? - még egy medve, aki életében először érez természetes talajt a mancs alatt
© Zoo Poznań

Korábban a két medve még cseppet sem látszott boldognak. Nem csoda, örökké betonfenekű gödörben élni, ahol a falak is ennyire kétségbeejtően közel vannak egymáshoz, senkinek nem jó, hát még egy medvének.

 

A jó hír az, hogy a Négy Mancs megszervezte: rövidesen a poznani állatkert tágas, természetközeli kifutójában folytathatják életüket: remélhetőleg sokkal, sokkal több örömmel: ahol életükben először vakaródzhatnak fához dörgölődzve, élesíthetik karmukat fatörzsön, áshatnak gödröt, vagyis tehetnek olyan dolgot, ami minden medve számára a legtermészetesebb és fontosabb dolgok közé tartozik.© VIER PFOTEN | Agnieszka Sergiel

Anya és lánya "otthona" az egész kicsi lengyel Braniewo állatkert, melynek nincs engedélye medvetartásra, ezért a náluk tartózkodó medvéken túl kell adniuk. A szűkös körülmények miatt a medvéken a mozgáshiány okzota problémák látszódtak, egymással szemben agresszíven viselkedtek, és a táplálásuk sem volt megfelelő. Munkatársaink az állatok elszállítása előtt már elkezdték a körülményeik helyszínen való javítását, így kaptak mászófát, biztosítottunk nekik jobb táplálékoz, ám a hely szűkössége teljességel kizárta, hogy ott valaha is megfelelő körülmények között élhessenek.

A Négy Mancsnak sikerült megállapodnia az állatkerttel a medvék megfelelő módon való átadásáról, aminek eredménye képpen Ewkát és Gienát követően ez év őszén két társukat, Pietkát és Wojtuskát is átvesszük -addig azonban még nekik is ki kell alakítani partnerünk, a Poznani állatkert területén a fajtátjuk természetes igényeinek megfelelő kifutót.

 

A két medve új otthonba szállítása, és az új otthonuk biztosítása támogatóinknak köszönhető, akiknek ezúton is köszönjük segítségét!© VIER PFOTEN | Agnieszka Sergiel

print