VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Betiltották a medveviadalokat Ukrajnában!

2015-04-16

Újabb siker: évek óta dolgozunk az ukrán medvék érdekében. Ez a munka most egyszerre két fontos mérföldkőhöz érkezett: az ukrán parlament betiltotta a medveviadalokat, és az ország nyugati felében hozzáfogtunk a medvevédelmi központunk építéséhez. © Vier Pfoten, Carsten Herwig

Az ukrán parlament által elfogadott törvény értelmében be lett tiltva az a gyakorlat, mely szerint a vadászkutyákat láncra vert farkasok és medvék elleni harccal edzették. A kutyák biztonsága érdekében a viadalokon láncon tartott medvéket és farkasokat többnyire az éhségtől és a szomjuságtól már eleve legyöngült állapotban állították ki. A törvény értelmében tilossá vált az ilyen események szervezése és az e célra tartott vadállatok birtoklása is.

 

A helyi szervezetekkel közösen a Négy Mancs évek óta kampányolt ezért a döntésért, - most már csak az ukrán elnöknek kell aláírnia a törvényt, hogy a rabságban tartott mackók és farkasok tényleg megmeneküljenek. Köszönet illeti a sikerért mindazokat, akik tiltakozó képeslapokat küldtek az ukrán kormány részére az elmúlt években!© Vier Pfoten

Az illegális medvebocskereskedelem is visszaszorul

A viadalokra tartott 15-20 medvén túl még több tucat barnamedve él nyomorúságos körülmények között fogságban, cirkuszokban, magánállatkertekben vagy éppen éttermek mellett, ketrecben, ahol a vendégeket kell szórakoztatniuk. A következő lépésnek az ő sorsuk rendezése kell, hogy legyen. Jó hír, hogy az új törvény azonban már most érdemben hozzá fog járulni a medvebocsok illegális kereskedelmének visszaszorításához, ami szintén fontos célja volt az állatvédőknek.  


A medvevédelmi központ felépítéséről szóló megállapodás aláírása: Orest Petrowitsch Gnyp (A Yavoriv megyei közgyűlés elnöke), Heli Dungler (a Négy Mancs alapítója és elnöke), Josip Romanowitsch Hervas (Domazhir város tanácselnöke).

A Négy Mancs új medvevédelmi központot épít Ukrajnában

További fontos sikert jelent a múlt pénteken aláírt megállapodás, mely szerint a Négy Mancs Yavoriv megyével együttműködésben egy új medvevédelmi központot fog építeni. A megállapodás szerint a központ felépítéséhez és üzemeltetéséhez a következő húsz évre bizosítottak lesznek a technikai és anyagi források, és mintegy húsz, korábban állatviadalokon szereplő medve lelhet majd természetközeli, fajtája igényeinek megfelelő otthont. 


print