VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Betonpadlós ketrecekből rezervátumba

2015-05-08

Mirne (31) és Viktor (17) hosszú évek óta élet a horvátországi Split város állatkertjének szűk, betonpadlós ketrecében. A héten a Négy Mancs mindkét állatot átvette, és a Horvátország északi felében található „Kuterevo“ medvemenedékbe szállította, ahol természetközeli körülmények között élhetnek életük hátralevő részében. © © FOUR PAWS | Velebitska Udruga Kuterevo | Amelie Jaquet

A két mackó sorsa már régóta ismert volt az állatvédők számára, de a megmentésükhöz arra volt szükség, hogy Split városának új vezetése legyen.

Mirne és Viktor most egy átmeneti, 5000 négyzetméteres kifutóban van, ahol a Négy Mancs szakértői felmérik a viselkedésüket, az egészségügyi állapotukat. Itt találtak életükben először fát a hátvakaráshoz, tavat a fürdéshez, természetes talajt az ásáshoz és napos mezőt a heverészéshez. © © FOUR PAWS | Velebitska Udruga Kuterevo | Amelie Jaquet

A Négy Mancs fel akarja számolni a medvék házi tartását Horvátországban

A Kuterevo medvemenedék a horvát Velebit-hegységben eredetileg azért készült, hogy az elárvult medvebocsoknak otthont nyújtson és ideális esetben a szabad természetre való életre is felkészíthessék őket. A Négy Mancscsal való együttműködés keretében azonban a rossz körülményekből mentett, de a természetbe már visszailleszkedni képtelen medvéknek is természetközeli menedéket tud adni.

 

 

A medvemenedék bővítése tervben van, ami lehetővé fogja tenni, hogy az utolsó, magánszemélyek által és nem megfelelő körülmények között tartott mackók is fajtájuk igényeinek megfelelő körülmények közá kerüljenek. A Négy Mancs információi szerint összesen még hat ilyen állatról beszélünk: négy engedély nélküli magánállatkertben él, ketten pedig ketrecben szórakoztatják egy étterem mellett a kedves vendégeket. 


print