VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Felépült a jordán lovak istállója

2016-05-10

© VIER PFOTEN | Tibor Rauch

A Négy Mancs 2015 márciusában kezdett el a Alia Hervegnő Alapítvánnyal közösen a jordiánai Petra vársoában dolgozó lovak életkörülményeinek javításán dolgozni. Petra városa fontos túrista célpont, és a helyiek az éreklődőket általában lovaskocsin viszik körbe a környék látnivalóit bemutatni. Ami a túristáknak kényelmes és emlékezetes kirándulás, az a lovaknak kemény munka, és két fuvar között sem volt módjuk a pihenésre, regenerálódásra. 

Amióta elkezdtünk a helyi állatvédőkkel közösen dolgozni a munkalovak érdekében, már sokat javult a helyzetük. Kaptak friss vízzel elátott itatót, lehetőséget a hűsítő zuhanyzásra, és most frissen egy istálló is elkészült.

Jelenleg már 18 box áll a lovak rendelkezésére, hogy legyen hol kipihenniük a kemény munkát.

 

A Négy Mancs és az Alina Hercegnő Alapítvány tapasztalt állatorvosai kezelték a sérült, beteg lovakat, és ingyenes továbbképzést biztosítottak a helyi állatrorvosoknak.

További fontos eredmény, hogy a helyi turisztikai hivatal szigorította a bérkocsizásra vonatkozó szabályokat, így a jövőben nem lesz szabad túlhajszolni a lovakat. © VIER PFOTEN | Tibor Rauch

print