VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Gyorsan végez a hőség a kocsikba zárt kutyákkal

2015-06-12

Minden nyáron számos hátrahagyott kutya hal az autókban kínhalált. A Négy Mancs arra figyelmezteti az állattartókat, hogy ne becsüljék alá a veszélyt: az esetek nagy része árnyékos helyen, nagyon gyorsan is megtörténik. 


A kánikulában bezárt kisállatok azért vannak különösen nagy veszélyben, mivel testük annak kisebb tömege miatt gyorsabban átforrósodik, párolgással pedig bőrfelületükön nem tudják hűteni magukat. Az idősebb állatokra a meleg még nagyobb veszéllyel van. Közvetlen napsütés esetén percek alatt a külső hőmérséklet kétszerese is kialakulhat az autóban, a felforrósodás árnyékban is végzetes lehet, a nap vándorlása miatt pedig akár fél óra múlva is napossá válhat a korábban árnyékos parkolóhely. 

 

Aki klíma nélküli autóval visz magával kutyát, akkor is legyen elővigyázatos, ha nem akarja hátrahagyni egy gyors bevásárlás idejére. Hőségben egy kiadósabb dugó is végezetes lehet a kisebb, idősebb kutyáknak - ilyenkor az árnyékolás, bőséges hideg víz sokat segíthet. A Négy Mancs arra kér mindenkit, hogy ha kánikula idején autóban hátrahagyott kisállatot lát, haladéktalanul értesítse a rendőrséget vagy a tűzoltóságot. Könnyen lehet, hogy életet menthet. 


print