VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Három új lakója van az osztrák medveotthonnak

2015-06-10
A három medve életében először van természetközeli körülmények között
© FOUR PAWS | Jörg Dieckmann

Évek óta tartó küzdelem után a három medve megfelelő helyre került

Új, és sokkal jobb élet vár arra a három mackóra, melyek eddigi otthonát, a felső ausztriai Enghagen Állatparkot a haságok annak idején bezárták. Három éve birkóztunk a hivatalokkal, de végre megkaptuk az engedélyt, hogy a mackókat átvigyük a fajtájuk természetes igényeinek sokkal inkább megfelelő medveotthonunkba, Arbesbachba.
Egykori otthuk inkább hasonlított börtönre, és az anyamedve a két bocsával azért volt bezárva, mert a hatóságok és a régi üzemeltető között bonyolult jogvita alakult ki. 


A medve nem játék: nyugtatva lehet csak őket szállítani. (És a medve nem is könnyű, ha már itt tartunk.)
© FOUR PAWS | Jörg Dieckmann

Egy nem mindennapi utazás

“Nagyon megindító volt sázmunkra a három mackó utaztatása”, mondta Indra Kley, A Négy Mancs munkatársa. “Nagyon rég kűzdöttünk értük.”
A szállítás előtt az állatorvosaink gondosan megvizsgálták a mackókat. Univ.-Prof. Dr. Chris Walzer a bécsi Állatorvosi Egyetem professzora szerencsére mindhármójukat rendben találta.
Az arsenbachi Medveotthon dolgozói már nagyon várták a három új lakót, a kifutójukat izgalmas játékokkal és ízletes falatokkal készítették elő. A szőlőnek, almának és zöldségeknek nagy sikere volt - de a mackók igen óvatosan vették birtokukba új otthounkat. Nem csoda: szegényeknek soha nem volt módjuk füvet érezni a tappancsuk alatt. 


print