VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Hat oroszlán kezd új életet Lionsrockban

2014-07-08

Ma kora délután a hat, korábban cirkuszokban élő oroszlán beköltözött Lionsrockba. Ezt az állatotthont a Négy Mancs kifejezetten olyan nagymacskáknak építette, melyeket rossz körülmények közül mentettek és már nem képesek visszailleszkedni a természetbe.

Gypsy, Simba, Nora, Neida, Pregan és Kongo életük hátra levő részében jó körülmények élhetnek Lionsrockban. 


A dél-afrikai Lionsrock parkot a Négy Mancs 2006-ban vette át, majd hogy megfeleljen az általunk szükségesnek tartott állatjóléti minimumoknak, alaposan át kellett alakítani. Ma már számos nagymacska talál itt élete végéig számára is otthonos környezetben menedéket. Minden állatnak tágas kifutója van - legalább egy hektár, amiben mozgásigényét is ki tudja élni. 

A Dél-Afrikába vezető hosszú út ellenére az oroszlánok jó fizikai állapotban voltak megérkezésükkor. Lionsrock dolgozói nagyon várják, hogy miként fognak az állatok beilleszkedni új környezetükbe és természetesen nem tudták nem megosztani a pillanatokat a Négy Mancs barátaival. 

A Négy Mancs alapítója, Heli Dungler sem tudta kihagyni az alkalmat, hogy Dél-Afrikába utazzon a nagymacskákat köszönteni


print