VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Jó hírek a Szőrmementes Világnapra

2015-11-29

A street fashin márka, a khujo™ csatlakozott az állati szőrméket elutasító márkákhoz

A nemzetközi állatjóléti szervezetnek, a Négy Mancsnak van oka az örömre. Csak ebben az évben 27 cég csatlakozott az állati szőrmét elutasító divat és kereskedelmi láncok sorába. A vezető divatmárkák mellett olyan, a ruhák eladásában meghatározó cégek is vannak mint például az Aldi vagy a Lidl. A khujo™ az egyik legismertebb street fashion márka, melynek Európában és Kanadában összesen 1800 boltja van. © Four Paws

Thomas Pietsch, a Négy Mancs szakértője elmondta: 
„Egy bolyhos sapka vagy egy helyes kis szőrmegallér megítélése jobb mint egy szőrmebundáé, azonban az ezzel okozott szenvedés az állatok számára nem kisebb. Sajnos a cégek igyekeznek újra divatba hozni a  szőrmét - ezért is örülünk annyira, hogy az ismert khujo™ márka elkötelezte magát az állati szőrmék elutasítása mellett. Ez egy fontos lépés annak érdekében, hogy megtiszíttsuk a divat világát ettől az öncélúan kegyetlen szokástól."

 

Tobias Schröder, a khujo™ üzletvezetője:
„A felvilágosult vásárlók a korábbinál sokkal jobban elvárják az általuk választott márkáktól, hogy azok a környezeti és szociális kérdésekben felelős üzletpolitikát képviseljenek. Mi komolyan vesszük a felelősségünket. Ez azt jelenti, hogy számunka fel sem merülhet az állatoktól származó szőrme használata.“

 © Four Paws

A mosómedvéken és a nyulakon kívül az önkéntes szőrmetilalom a rókákra és a nyércekre is vonatkozik. A khujo™ ezzel az állati szőrmét visszautasító márkák egyre népesebb csoportjához csatlakozott: Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney, Zara, ASOS, Esprit és a Marc O’Polo, Galeria Kaufhof, GERRY WEBER, H&M, Jeans Fritz, ORSAY, s.Oliver, és a zero.

A Szőrmementes Hálózatot a Négy Mancs koordinálja, és jelenleg Németországban, Ausztriában, Bulgáriában, Roomániában és Dél-Afrikában aktív. 


print