VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Kutyákat az irodákba!

2016-06-17

A Négy Mancs tanácsai az állatbarát irodáknak

Amennyiben a megfelelő körülmények adottak, egy kutya munkatárs nagyban hozzájárul a kellemes és hatékonyabb munkakörnyezethez, ezt ma már számos tanulmány igazolja.

A felmérések szerint ahol van kutya, ott a munkamorál jobb, a hatékonyság és a termelékenység növekszik és csökken a munkatársak stressz-érzete is. A munkahely még a kutyának is jót tesz, hiszen pszichésen a legtöbb állatnak igen megterhelő, hogy rendszeresen hosszú órákat kell otthon, egyedül várnia a gazdájára.© Four Paws

Összegyűjtöttük a saját tapasztalatainkat és megkérdeztük szakértőinket, miket kell tudni ahhoz, hogy a közös munkában rejlő előnyöket valóban élvezhessük.

A kutyának szüksége van egy helyre, ami az övé. Ez minden bizonnyal egy kosár lesz, valami nyugodt helyen: tehát nem egy hangos nyomtató mellett, nem egy forgalmas bejárati ajtónál, és így tovább. Mondjuk a gazdája asztala alatt.

 

Nem hiányozhat sem a friss víz, sem a táplálék. Ebédszünetben, vagy valamely más alkalommal egy rövid egészségügyi sétára kell vinni, és az is jó, ha nap közben van módja egy kicsit játszani, rohangálni: így neki is könnyebb lesz a nap további részében jól viselkedni. Különösen mozgásigényes kutyáknál fontos, hogy reggel ne tíz perc séta után vigyük a munkahelyünkre - így aligha várható, hogy ott nyugodt maradjon nap közben. Nagyon aktív, nem lefárasztott kutyák hamar elvehetik a kollégák kedvét az irodai kutyázástól.

 

A munkaadóknak nem kötelessége az irodai kutyázást engedélyezni, és a kollégáinknak sem elfogadni. Lehet köztük allergiás, lehet olyan, aki fél a kutyáktól - ezért mindenképpen körültekintően, mások szempontjait tiszteletben tartva tartsuk a kutyánkat az irodában: és akkor valóban mindenkinek öröme lesz majd az új munkatársban.


print