VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Láncra verve élnek egy kolostor tigrisei

2015-05-18

Láncon élő tigrisek egy tájföldi kolostorban Luangta-Maha-Bua kolostorban élnek, szörnyű körülmények között

Az úgynevezett tigris-templomnak rossz híre van az állatvédők körében: a buddhista szerzetesek 147 tigrist tartanak azért, hogy az erre vágyó turisták jó pénzért fotózkodhassanak velük, simogathassák őket, vagy pórázon mehessenek velük egy kört. A növekvő tiltakozások és a helyi állatorvos fellépése miatt ez azonban most lassan, de változni fog. 

A Négy Mancs felvette a kapcsolatot a kolostor vezetőségével, hogy segítsen megfelelő megoldást találni az állatok jövőbeli elhelyezésére. 

 


Az állatok órákon át fekszenek láncra verve. A “munkaidő” végével visszaviszik őket a szűk betonketrecükbe.
© © VIER PFOTEN

Mi lesz a 147 tigrissel?

A tájföldi hatóság szerint a szerzeteseket felszólították, hogy adják át a fogságban tartott állatokat. A Négy Mancs szerint egyértelmű: a templom nem biztosíthat az állatoknak a fajátjuk igényeinek megfelelő életkörülményeket. A gond azonban az, hogy tájföldön nincs olyan létesítmény, amely ennyi állatnak megfelelő elhelyezést tudna biztosítani. 

Szervezetünk régóta próbálja meggyőzni a kolostort arról, hogy meg kell válniuk az állatoktól. A tigrisek számára a sok látogató nagy és folyamatos stresszt jelent, nem kapnak megfelelő táplálékot, és vagy láncra verve várakoznak, vagy a betonketrecekben vannak. Az állatokat is felelőtlenül szaporítják, több tigrisen ismerhetőek fel a beltenyészet jelei. 


Hogy miként tartják az állatokat ilyen nyugodt állapotban, arról csak feltételezések lehetnek. Itt egy vérvételre volna szükség a kérdés eldöntéséhez.
© © VIER PFOTEN

Új Tigrismentő Tájföldön?

 

Mivel az állatokat emberközelben nevelték fel, a visszavadításukról sajnos nem lehet szó. Elképzelhető lenne egy új tigrismentő központ létrehozása (hasonlóan a Négy Mancs számos, medvéknek kialakított központjához vagy a dél-afrikai nagymacska-menedékünkhöz), - ám ennek feltételeiről számos megbeszélésre van még szükség a helyi hatóságokkal. 


print