VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Meglettek az elrabolt bukaresti kutyák

2014-03-25

Tegnap délután a Bukarest melletti bragadirui sintértelep vezetői a média nyomására visszaadtak a Négy Mancsnak 17-et az állami sintérvállalat által illegálisan elvett 18 állat közül. A sintértelep előtt az állatvédők és a média képviselői akkor már órák óta várakoztak az állatok visszaadására.


A kutyák nagyon meg voltak rémülve, néhány állaton brutális bánásmódra utaló sérülések voltak. Egy szukának a hollétéről továbbra sincs semmilyen információ. A hatóságok által megrongált kifutókból eltűnt kutyáknak a többsége azóta magától visszatért a Négy Mancs klinikájára. Az állami sintérek támadása miatt összesen nyolc kutya vesztette életét.   “Örülünk, hogy a média támogatásának köszönhetően 17 kutyát meg tudtunk menteni” - mondta Gabriel Paun, a Négy Mancs nemzetközi kampányigazgatója. “De fogalmunk sincs, hogy ezalatt máshol, titokban hány állatot kínoznak és gyilkolnak le zavartalanul.”  

 

Múlt pénteken az állami sintérszervezet, az ASPA a Négy Mancs állatklinikájáról és menhelyéről illegálisan és brutális módon elszállított 18 állatot, melyek a bragadirui sintértelepre kerültek. (Az erről készült, sokkoló videó a közleményhez mellékelve.) A Négy Mancs az ügyben rendőrségi feljelentést tett.  

 

A Négy Mancs a 17-ből 9 állatot átszállított a bukaresti Speranta  partnermenhelyre. A többi 8, csupán ivartalanítás céljából a Négy Mancs gondozásában lévő kutyát a szervezet visszaadta az eredeti tulajdonosoknak. “Ezeket a kutyákat kétszer kellett megmentenünk” - mondta Gabriel Paun. “Egyszer az utcáról, ahol szörnyű körülmények között, állatkínzók által fenyegetve éltek, és még egyszer a hatóságok kínzásaitól. Hihetetlen, hogy rövid életükben mennyi szenvedést kell kiállniuk. Reméljük, hogy a Speranta menhelyen lévő kilenc kutya rövidesen szintén szerető gazdára talál. Minden kutya ivartalanítva és oltva van, elláttuk őket a kötelező azonosító chippel. Amint felépültek a sebeikből, készen állnak az örökbefogadásra.”  

 

Amatőr felvétel az állami sintérek támadásáról és a kutyák kínzásáról, elpusztításáról itt található.


print