VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Oroszlánmentés Romániában

2015-10-15

Update 2015.10.15: Elindult a második oroszlán is Dél-Afrikába! 

A héten a nagybányai állatkertből mentett öt oroszlánhoz hasonlóan egy újabb oroszlán indul Dél-Afrikába. Giovanni most Hollandiában, a Felida nagymacskamenedékben él, és Frankfurtban fog csatlakozni az öt romániai társához. Giovanni Olaszországban született 2003-ban, és turistákkal való fotózáshoz használták, amíg meg nem mentettük. Ez azért nehéz kenyér egy oroszlánkölyöknek, mert általában enyhén lenyugtatva tartották gazdái. Utána egy másorban szórakoztatta a nagyérdeműt, amíg egy balesetben elvesztette a farkát. Rabszolgaságban töltött évek után került a Felida nagymacskamenedékbe, amit nem sokkal később a Négy Mancs vett át. 
Ha LIONSROCK tágas kifutóihoz hozzászokott, a következő cél az lesz, hog egy neki való nőstény oroszlánnal összehozzuk. © FOUR PAWS


© FOUR PAWS | Jeanine Noordermeer


© FOUR PAWS

Update, 2015.10.14: Indulásra kész! 

 

Indulás előtt az öt oroszlán altatás alatt megvizsgálják szakértő állatorvosaink. Szerencséjük volt: mindannyian jó állapotban vannak, készek a Dél-Afrikába vezető hosszú útra. Kevesebb mint 48 óra múlva életükben először olyan környezetben lesznek, mely megfelel fajtájuk természetes igényeinek. Nem betonpadlós ketrecekben, hanem füvön fognak járni, lesz mire mászniuk, lesz hely mozgás közben izmaik erejét érezni. 

Nagy dolog ez egy oroszlánnak. 

 

További képek:  InstagramFacebook, Twitter© FOUR PAWS | 2015

Update: 2015.10.14: Rövidesen kezdődik!

Ezek a szomorú szemek egy olyan oroszlánhoz tartoznak, mely egész életét egy ketrecben, egy romániai (nagybányai) állatkertben töltötte. Öten vannak: Lavinia, Lidia, Marin, Nagy Tarhon és Petrica. A nagybányai állatkertet évekkel ezelőtt bezárták, ami az ott maradt állatok számára nem mindig jelentett könnyebbséget. A Négy Mancs hosszú ideje van kapcsolatban a helyi önkormányzattal, és dolgozott azon, hogy az állatokat átvegye és végre a fajtájuk igényeinek megfelelő körülmények közé, a dél-afrikai LIONSROCK nagymacskaotthonba kerülhessenek. 


print