VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Súlyosan sérült vadlovat mentettünk a Duna-deltában

2015-12-10

Mint az elmúlt években többször, munkatársaink a Duna-deltában jártak, hogy a túlszaporodott vadlovak születésszabályzásán dolgozzanak. Ez a harmadik ilyen alkalom: a túlszaporodott vadlovak egyre több gondot okoztak a helyi gazdáknak és a Nemzeti Parknak, így a fogamzásgátló oltásokkal sikerült olyan megoldást találnunk, ami a helyi érdekeknek is megfelel és a lovak lemészárlását sem jelenti. 

 © FOUR PAWS | Matthias Schickhofer

Épp jókor

A kezelésre alkalmas vadlovak után kutatva három olyan lovat találtunk, melyek hosszú láncot, egy közülük pedig kötelet húzott maga után - bizonyára valamelyik gazdaságból szöktek meg. Mivel a kötelék beakadva könnyen veszélybe sodorhatta a lovakat, a Négy Mancs munkatársai úgy döntöttek, hogy megszabadítják őket. Ekkor derült ki, hogy a három közül az egyik állatnak a lánc már mélyen felsebezte a bőrét, egészen a szeméhez közel, volt ahol a bőr félig be is nőtte - a seb ennek megfelelően csúnya és fertőzött volt. Állatorvosaink ott helyben kezelésbe vették a szerencsétlen állatot, aki vélhetően egy hónappal korábban próbált szabadulni valahonnan, amikor a fejére szorult a lánc, és azóta így élt.© FOUR PAWS

Happy end:

Miután az altatópuskával narkotizáltuk, az állatorvos eltávolította a láncot és kitisztította, bevarrta a sebet. Mikor a szerencsétlenül járt ló magához tért, ha kicsit kábán is, de gyorsan csatlakozott társaihoz. A következő napokban szakembereink többször látták, és örömmel állapították meg, hogy gyorsan felépült, és egyre egészségesebb, erősebb lónak nézett ki. 

 


Rövid videó a "kalandról"


print