VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Szerencse a szerencsétlenségben - egy fiatal juhászkutya új élete

2014-04-04

A kóbor kutyák világnapja alkalmából a Négy Mancs a román kutyamészárlás leállításáért kampányol

2014. április 4. - A kis Sah még csak négy hónapos volt, mikor már megtapasztalta, mire képes az ember: a kölyökkutyától lelkiismeretlen tulajdonosa úgy szabadult meg, hogy átdobta egy négy méteres kerítésen. A földet érés nagyon fájdalmas volt, a kiskutya bénult hátsó lábakkal várt a segítségre. Szerencséje volt, eljuttatták a Négy Mancs bukaresti állatklinikájára, ahol az állatorvosok ellátták sebeit. Sahnak azonban nem értek véget a megpróbáltatásai: március 18-án az állami sintérek betörtek a Négy Mancs bukaresti hatodik kerületi állatklinikájára, és 18 kutyát elraboltak. Sahnak megint szerencséje volt, egy állatbarát őt és még néhány kutyát sikerrel megvédett a sintérek támadásától.


“Sah a hátára kapott ütések miatt nem tudja teljes mértékben használni a hátsó lábait. Ha a sintérek a városban kapták volna el, nem lett volna esélye a túlélésre. Jó pár kutya pusztult már bele azoknak az embereknek a brutalitásába - mondja Anca Tomescu, a Négy Mancs kóborkutya-segítő csapatának vezetője. A héten Sahot átviszik egy másik bukaresti állatklinikára, ahol alaposan meg fogják vizsgálni. A felépülése után pedig a Négy Mancs új otthont keres neki, ahol az eddigi rossz tapasztalatai ellenére megtanulhat bízni az emberekben.”

 

Sah esete azonban sajnos nem ritkaság. Az utóbbi hónapokban nagyon sok olyan eset jutott a Négy Mancs tudomására, ahol az emberek rossz szándékkal, kegyetlenül bántak a kutyákkal. “Ma, a kóbor kutyák világnapján újra felhívjuk az emberek figyelmét a romániai sok százezer kóbor kutyának a sorsára. Nem csak az utcai élet nyomorúságát kénytelenek elszenvedni, hanem az emberek és a hatóságok kegyetlen üldözéseit is - hangsúlyozza Gabriel Paun, a Négy Mancs nemzetközi kampányigazgatója. Arra kérjük a kutyák barátait, hogy támogassák petíciónkat a www.vier-pfoten.org/nokilling  címen. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megállítsuk a kutyák gyilkolását és olyan tartós megoldást találjunk, ami az emberek és a kutyák számára is megfelelő.”

 


print