VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Teljes mértékben, legfelsőbb fokon is rendben találta kampányunkat a Kúria

2015-12-21

Végleg, legfelsőbb fokon is visszautasította a Kúria a Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. Négy Mancs elleni keresetét. A Kúria megerősítette a korábbi eljárások helyességét, és szintén megállapította, hogy a kártérítési igény megalapozatlan, hogy az eleven tolltépésből származó hús iránti kereslet a német és az osztrák tudatos vásárlók elutasítása miatt esett vissza. Így a Kúria 2015. decemberi ítélete is megerősíti, hogy a Négy Mancs kampánya törvényes és tisztességes volt.© Four Paws - Halász László

A Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. a Négy Mancs mellett a Tranzit-Ker Zrt.-t és a Toll 96 Kft.-t perelte be. Ez a két magyar vállalat igazoltan mentes az olyan kegyetlen technikáktól mint a ketreces tartás, az eleven tolltépés és a kényszertömés. A Hortobágyi Lúdtenyésztő Zrt. később hagyott fel az eleven tolltépéssel, és az eleven tolltépéssel készült toll eladása utáni elmaradt haszon miatt perelte be az állatvédőket és a két másik magyar céget 54 millió Ft összegben.

 

Nina Jamal, a Négy Mancs szakértője korábban elmondta: “A magyar termelők nagy többsége nyertese a kampányunknak, mert mentesek a kegyetlen tartási technikáktól. A termelők kisebbsége utasította vissza a saját vásárlóinak kérését és indított ellenkampányt a Négy Mancscsal szemben. Azt reméljük, hogy a mostani ítélet ezt lezárja, és ők is készek megfelelni a mai minimális állatjóléti követelményeknek.”

 


print