VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Tragikus helyzet a gázai állatkertben

2014-09-23

Élelemmel, vízzel és orvosi ellátással segítünk a támadásokat túlélő állatoknak

Al-Bisan Állatkertben szörnyű állapotok fogadták az állatvédőket: sérült vagy elpusztult kifutók, rémült, sebesült, napok óta éhező, szomjazó állatok tengődtek, sokszor az elpusztult társaik mellett. 

 “A helyiekkel rögtön belefogtunk a munkába” - mondja Dr. Amir Khalil, a Négy Mancs katasztrófavédelmi csapatának vezetője. “Először takarmányt és vizet adtunk az állatoknak. Állatorvosaink beoltották őket, ahol szükséges volt, ott egyéb orvosi beavatkozásokat, gyakran műtéteket is végrehajtottunk. A megmaradt ketreceket, kifutókat fertőtlenítettük. Számos állatnak, például a sasoknak, pelikánoknak, egy páviánnak súlyos sérüléseik voltak, többnyire a repeszszilánkokat kellett eltávolítani. Ez korántsem volt egyszerű, a pávián például elveszítette az összes társát a háborúban, ezért nagyon zavart és agresszív volt.” 

 

Az állatkertben a helyzet katasztrofális. A legtöbb állat nem volt beoltva - köztük például a három oroszlán sem, melyek egyike vemhes. Évek óta nem voltak állatorvosi vizsgálatok sem. A Négy Mancs helyreállította a vízellátást az állatkert területén és számos kifutót, kennelt megjavíttatott. A helyi gondozók segítségével az állatok takarmányozását is megoldották a következő két hónapra. 

 Az állatkert igazgatója, Shady Hamad kérte a Négy Mancs segítségét, melynek katasztrófavédelmi csapata több természeti katasztrófa után nyújtott az embereknek és az állatoknak egyaránt nagyon fontos segítséget. Dr. Khalil elmondta: „A következő hetekben megteszünk mindent, hogy új, biztonságos otthont találjunk ezeknek az állatoknak. Jelenleg teljesen bizonytalan, hogy ez az állatkert tud-e bármikor újra üzemelni.”

 

Legutóbb Szerbia kormánya kérte az állatvédők segítségét a balkáni árvíz alatt. Akkor a csapat az evakuált területeken hátrahagyott gazdasági állatokat látta el vízzel, takarmánnyal, hogy az ár levonulása után a gazdák legalább az állataikat épségben vissza tudják kapni. Az állatvédők a járványveszély kitörésének megakadályozására nagy számú állatot is beoltottak.print