VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Új lakója van a tirgrisotthonnak

2015-08-10

Megérkezett biztonságos új otthonába Cara

Cara, a nőstény tigris eddig Olaszországban élt egy ketrecbe zárva, fogságban, ahol a túristák szórakoztatása volt a dolga.

Augusztus elejétól azonban a TIERART központban olyan helyen élhet, amely már sokkal jobban megfelel fajtájának természetes igényeinek: 800 négyzetméteres kifutójában van fürdőmedencéje, van mire másznia, és ami a legfontosabb, más, hozzá hasonlóan fiatal tigrisekkel is tud találkozni. Első költözése 2014 júliusában volt, amikor a németországi Ruesselsheim tigrismenedékben tanulmányozták viselkedését, egészségi állapotát a Négy Mancs szakértői. Eddig tartott, amíg sikerült neki olyan helyen megfelelő otthont találni, ahol a már ott élő tigrisekkel is várhatóan együtt fog tudni élni. 


Finally Cara feels releaxed in her new enclosure.
© FOUR PAWS | Bogdan Baraghin

Nem Cara az egyetlen

A Négy Mancs évek óta dolgozik azon, hogy rossz tartási körülmények közül (cirkuszok, magánszemélyek, rosszul üzemelő állatkertek) mentett nagymacskáknak természetközeli otthont tudjon biztosítani.  Dolgozunk a nagymacskák tartási körülményeinek újraszabályozásán, mert a mostani előírások mellett az állatok számára komoly szenvedést jelentő körülmények között is lehet teljesen legálisan tartani az állatokat. 
A Négy Mancs több hasonló nagymacskamenedéket üzemeltet ,a legfontosabb Dél Afrikában áll, a Lionsrock nagymacskaotthon. 


print