VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Új, terápiás állatokat képző központot nyitottunk Bukarestben

2016-02-06
A Négy Mancs alapítója-elnöke, Heli Dungler és Dr. Anca Tomescu, a Négy Mancs állatorvosa
© FOUR PAWS | Bogdan Baraghin

Nagy az öröm a Négy Mancs háza táján: január 28-án megnyílt Bukarestben a Négy Mancs által üzemeltett Terápiás Állatok Központja, ahova sérült és fogyatékos gyerekek járhatnak rehabilitációra az egykori kóbor kutyákhoz. A szolgáltatás természetesen ingyenes, a költségeket támogatóink állják. 


Ezen a módon egyszerre segíthetünk az állatoknak és az embereknek, és tudjuk megmutatni, milyen értékes tagjai lehetnek a kóbor kutyák a társadalmunknak. Ez az első olyan gyógyászati központ, ahol kóbor kutyákat képeztek ki terápiás célokra. A gyerekek a kutyákkal a kiképző és egy pszichoterepauta jelenlétében találkoznak. 


Therapy dog Mulan loves to play with children.
© FOUR PAWS


A kóbor kutyák különösen jó alkalmazkodóképességel, lelkesedéssel és az emberre való figyelem képességével rendelkeznek, ezért rendkívül alkalmasak terápiás célokra. A sérült és fogyatékos személyek és gyerekek gyógyításában sokáig alábecsülték az állatok segítségét, de az eddigi tapasztalatok, és a Központban zajló munka is azt mutatja, hogy ez egy rendkíül hatékony eszköz a gyerekek pszichés állapotának és kedélyénak javítására. A gyerekek amikor a kutyákkal foglalkoznak, tanítják vagy etetik őket, máshol alig beszerezhető magabiztosságot szerezhetnek: ezek az állatok ugyanis az emberekkel ellentétben képesek maradéktalanul a velük foglalkozó gyerekre figyelni. 

 



© FOUR PAWS | Bogdan Baraghin

print