VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Újabb medvebocsot fogadtunk örökbe

2016-04-19

Április végén helyeztük el új otthonában, a Poznani Állatkertben ezt az árva medvebocsot - aki időközben a Cisna nevet kapta.

Az azóta eltelt időben Cisna bátran belevetette magát új birodalmába, - amit a Négy Mancs a legjobb tudása szerint alakított ki, hogy igazán természetközeli körülmények között élhesse majd életét.© VIER PFOTEN | Zoo Poznań

Cisna nem az első elárvult medvebocs, akit a Négy Mancs természetközeli körülmények között nevel fel. Cisnát április elején találták meg erdei munkások Lengyelország dél-keleti részében, majd mivel nagyon legyengült, kiéhezett állapotban volt, a helyi vadállatmentő állomásra vitték be.

 

A helyiek értesítették a Négy Mancsot. Mi vettük fel a kapcsolatot a Poznani Állatkerttel, akikkel már egy ideje együtt dolgozunk azon, hogy a fajtájuk igényeiknek megfelelő otthont biztosítsunk a rászoruló, természetbe már visszailleszkedni képtelen medvék számára.© VIER PFOTEN | Zoo Poznań

Cisnáról megállapítoták szakértőink, hogy sajnos már nem lehet a természetbe visszanevelni - az ilyen medvebocsok számára van egy külön mackó-óvodánk az erdélyi Hargitán, ahol az emberekkel való egész minimális érintkezéssel biztosítunk neki megfelelő körülményeket arra, hogy a jövőben önálló életet tudjanak élni a vadonban.

 

A kis bocs jelenleg négy és fél kilót "nyom" - de ez bizonyára nem sokáig marad így: a szakértőink által összállított tápot ugyanis nagy lelkesedéssel fogyasztja. Mivel az anyja már sajnos nincs meg, aki annak rendje és módja szerint végignyalogatná, ezt a munkát mi végezzük el nedves kendőkkel. Rövidesen az első vérvizsgálat eredményei is meglesznek, és akkor még többet fogunk tudni arról, pontosan mire van szüksége a kis árvának.


print