VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Újabb segítség a Chennai kóbor állatoknak

2016-04-10

Február vége óta dolgozik állatorvos csapatunk az indiai Chennaiban, ahol állatok százait kezelték, operálták és oltották be. Emellett a helyi állatorvosokat is segítjük abban, hogy a jövőben nélkülünk is, hatékonyabban tudjanak fellépni a sok indiai kóbor kutya és macska körében elterjedt, és az embereket is veszélyeztető veszettség ellen. © FOUR PAWS|Bogdan Barahin

Állatorvosiank napjában mintegy ötven kóbor kutyát kezeltek. Sokaknak vannak bőrbetegségeik, harapásnyomai, rákos megbetegedésük vagy korábbi elgázolások nyomai. © FOUR PAWS|Bogdan Barahin

Egy kutya és egy motorbicikli

 

Szerencse a szerencsétlenségben: egy elsősegélyre szoruló kutya szó szerint az állatklinikára tartó munkatársunk lába előtt landolt. Dr Tomescu mesélte: “Az utca tele volt autókkal és motorbiciklikkel, és az egyik motoron egy férfi ült, kezében egy kutyával, ami egyszer csak kicsúszott a kezéből, és olyan szerencsétlenül esett, hogy a következő motoros menthetetlenül rögtön át is hajtott rajta.” 

 

Az állatorvos azonnal bevitte a súlyosan sérült kutyát, akit Jerrynek hívtak a közeli klinikára, és haladéktalanul kezelésbe vették. Jerry koponyája sérült meg, és sem felállni, sem önállóan enni nem volt képes. A szükséges ásványi anyagokat, aminosavakat, vitamonikat és orvosságokat kapta infúzión, amivel sikerült megmenteni az életét, és időközben teljes mértékeb fel tudott épülni. 


Háttér

A Négy Mancs 2009 óta segíti az indiai partnerszervezetét, a Kék Keresztet félévenkénti közös terepmunkával Chennai városában üzemeltetett állatklinikán és persze folyamatos támogatásokkal. A következő utazás 2016 májusában lesz. 

Indiában van világszerte a legtöbb kóbor állat, a becslések szerint mintegy 25 millió kóbor kutya él az országban, melyek alapvetően a szemétből táplálkoznak. A nagy részük sérült, beteg, és maga is betegségeket terjeszt. 

 


print