VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Újra segíteni kell Gázában

2016-05-17

Éhhalál az állatkertekben

Már csak 21 állat maradt a Gázai övezetben lévő Al Bisan Állatkertben - a többiek éhenhaltak. Az elmúlt napokban igyekeztünk minél több takarmányt és tiszta vizet juttatni a három gázai állatkert, Rafah, Khan Younis és most az Al Bisan lakóinak. Nézd meg e kis videónkat, hogy te is lásd, milyen fontos segítséget tudtunk nyújtani ezeknek az állatoknak!

Ha tudsz, itt szállhatsz be az éhező állatok megetetésébe: www.four-paws.org/donate

 A mostani gyors segítség mellett hosszú távú megoldáson is dolgozunk, hogy a gázai állatkertek lakóinak nyomorúságát felszámoljuk!

 

A Khan Younis Állatkertben, Gáza déli részén 75 állatot láttunk el. Itt néhány oroszlán mellett hiénák, majmok, rókák, kutyák, papagájok és más madarak élnek. Miként itt, a Rafah Állatkertben is több állat halt éhen az elmúlt hetekben, hónapokban.

 © FOUR PAWS | 2016


© FOUR PAWS | 2016


© FOUR PAWS | 2016


© FOUR PAWS | 2016


© FOUR PAWS | 2016

Ezek közül az állatok közül sokan hetek óta először tudnak újra enni

Ez a tigris az elmúlt hónapokban egyedül fagyasztott csirkét kapott - ha egyáltalán tudtak gondozói szerezni neki valamit. Az elmúlt hetekben több állat pusztult el itt is, például Laziz társa, az állatkert másik tigrise is. Nem csak a víz vált elérhetetlenné, hanem a szükséges gyógyszerek is. Tovább nehezítette az állatok dolgát, hogy az előző tél különösen hideg volt, amit üres gyomorral még nehezebb volt átvészelniük.


Laziz is nervously running up and down in his desolate cage.
© FOUR PAWS

Meat was bought for the big cats, but also corn.
© FOUR PAWS

A Négy Mancs újra segít

A helyi szövetségeseinkkel közösen most mintegy negyven állat ellátását tudtunk biztosítani, és a következő hetekben tovább fogjuk folytatni az állatkertek segítését. Kaptak enni a tigrisek, oroszlánok, leopárdok, rókák, sündisznók, majmok, sasok és egyéb madarak. Természetesen állatorvosi segítséget is adtunk ahol kell, oltásokkal, féreghajtóval és kisebb műtétekkel, ha arra volt szükség.


Besides the tiger, there are also leopards, foxes, porcupines, apes, eagles and other birds.
© FOUR PAWS

Bár Gáza kicsi, hat állatkertje van

A legtöbb egzotikus állatot Egyiptom felől csempészték be alagutakon. A legutóbbi segítésgnyújtásunk óta, 2015 áprilisa óta a helyzet sajnos csak rosszabbodott. Tavaly nyáron még 40 nagymacska élt a gázai állatkertekben, idén tavaszra csak 15 maradt.FOUR PAWS will continue to work on a sustainable solution for all wild animals in Gaza.
© FOUR PAWS


print