VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Verik az állatvédőket, ölik a kóbor kutyákat Romániában

2014-07-15

A Négy Mancs feljelentés tett az ügyben

Komoly botrányt okozott, hogy a Bukaresti Állatvédelmi Hatóság a bírósági tiltás ellenére folytatja a kóbor kutyák gyűjtését, kínzását és gyilkolását. Răzvan Băncescu, a szervezet vezetője pedig ököllel támadt az utcán független állatvédőkre, köztük egy fiatal nőre is. A támadásról készült felvétel nagy port kavart a román médiában. 

 

A sintérszervezet vezetője bizonyos “jogi kiskapukra” hivatkozva folytathatja a kóbor kutyák írtását. A Négy Mancs nemzetközi állatjóléti szervezet feljelentést tett Răzvan Băncescu és Bogdan Treeroiu ellen, amiért az általuk vezetett szervezet annak ellenére írtja a kutyákat, hogy a fellebviteli bíróság felfüggesztette az ezt lehetővé tevő törvényt. A feljelentés hatalommal való visszaélésre, hűtlen kezelésre és állatok törvénytelen elpusztítására vonatkozik. 

 

“Nincsenek jogi kiskapuk. A kóbor kutyák legyilkolása törvénytelen. Băncescu brutálisan írtja őket, a védelmükre kelő embereket, köztük egy nőt is olyan erővel ütött meg, hogy orvosi kezelésre szorultak. Ez az ember egyaránt veszélyes az emberekre és az állatokra” - mondta Gabriel Paun, a Négy Mancs nemzetközi kampányigazgatója. “Viselkedése nagyon rossz fényt vet a hatóságokra. A szervezet közpénzből végzi munkáját, és botrány, hogy a Bukaresti Önkormányzat és a rendőrség hagyja szabadon garázdálkodni. Nem tűrhetjük tovább, jogi lépéseket tettünk.” 

 

A Négy Mancs arra hívja fel a többi román önkormányzatot, hogy tartsák tiszteletben a bíróság döntését, ami alapvető fontosságú ahhoz, hogy Románia jogállam legyen. Mind a hatóságokat, mind a civileket arra kéri a Négy Mancs, hogy tartózkodjanak az erőszakos cselekedetektől, hogy tartsák magukat a társadalmi együttélés kulturált normáihoz. 

 

A fellebviteli bíróság június 20-i döntése szerint a kóbor kutyák írtását lehetővé tevő törvény fel van függesztve, így jelenleg annak végrehajtása, vagy bármely kóbor kutyákkal kapcsolatos állami cselekvési program sem lehetséges. Most újra a 205/2004-es állatvédelmi törvény van érvényben, mely szerint “állatok szándékos, jogosultság nélküli megölése szabálysértést jelent.”

Amatőr felvétel, ahogy Răzvan Băncescu, a Bukaresti Állatvédelmi Hatóság elnöke ököllel megy az állatvédőknek (akik aztán nem hagyják magukat).

 


print