Európa
EU Flag
Európai lobbiiroda

Országok
Németország
Ausztria
Magyarország
Románia
Bulgária
Svájc
Hollandia
Nagy-Britannia

Hírlevél
  Keresztnév
  
  Vezetéknév
  
  Mailcím
  
  Neme
 


 

 
A NÉGY MANCS LIONSROCK-I rezervátumának megnyitója

2008. február 16-án (szombaton) ünnepelte Alapítványunk azt a nagy eseményt, miszerint végre-valahára megnyitotta kapuit a LIONSROCK nagymacska rezervátum a nagyközönség számára is.
Ez az esemény pontosan az első állatok megérkezése után 3 hónapra lesz esedékes.

A LIONSROCK a NÉGY MANCS 4. vadasparkja. A 3 medvepark után (Németország Románia és Bulgária) egy teljesen új területen kezd el munkálkodni Alapítványunk. Miután a projektet a turisztikai minisztérium és a tartomány környezetvédelmi és gazdasági ügyek osztálya jóvá hagyta, egy évvel ezelőtt, 2007 február 1-én a NÉGY MANCS útnak indította projektjét, lehetővé téve ezzel azoknak a nagymacskáknak a védelmét, amelyek kihasznált és gyakran durva körülmények között születtek és éltek. A csupán Johannesburgtól csak 3 órányi autóútra található menhely már 36 oroszlán, 1 bengáli tigris, 2 leopárd, 2 karakál, és 2 vadkutyának ad otthont.

AltA megnyitón Roy Jankielsohn a demokratikus szövetség elnöke tartott beszédet 250 nemzetközi vendég és számos támogató elÅ‘tt.

A projekt első lépései között az állatok élőhelyeinek kialakítása szerepelt. A különböző fajok elkülönítése oroszlánok, leopárdok, tigrisek és karakálok egymástól való elszeparálásából állt. A másik nagy munkafolyamatot a helyi infrastruktúra kiépítése jelentette, ami sikeresen befejeződött 2007 novemberére, kevéssel az első új lakók megérkezése előtt. Az újonnan érkezett 10 oroszlánt megillető terület nagysága megközelítőleg 25 hektár. A rezervátum teljes kiterjedése 1242 hektár.

A mindennapi normák és szabályok is megfogalmazódtak: vadászat, szaporítás és a ragadozók szállítása szigorúan tilos a rezervátum területén. A terület nagysága és adottságai lehetőséget nyújtanak az állatoknak, hogy családokban élhessenek és gyakorolhassák természetes viselkedésformájukat. Az állatok szükséges gyógyszeres kezelésének felmérése is befejeződött.

AltHárom hónap elteltével az első lakók teljesen megszokták új otthonukat. A megnyitóünnepségen a látogatók is szemtanúi lehetnek annak, hogy milyen határozottan és ösztönösen mozognak az európai oroszlánok a számukra kialakított és elkerített vadonban, ahol végre megérdemelten élhetnek nyugalomban és méltóságban. “Reméljük, hogy a LIONSROCK a jövőben számos állatnak lehet élete a második lehetősége és a második otthona nemcsak Dél-Afrikából, hanem az Európából érkezetteknek egyaránt. Több ezer oroszlánt altatnának el szabályellenesen és indokolatlanul a világon, hacsak az ilyen alternatív módszerek nem nyújtanának megoldást, mint amilyen az efféle helyzetben élő állatok számára kialakított LIONSROCK is.

Hírek LIONSROCKból: az újoncok beilleszkedése
Útnak indítottunk két nagymacskát egy új élet felé, LIONSROCK-ba
A NÉGY MANCS megmenti a kritikus állapotban lévő oroszlánt
Nagymacskák érkeztek a LIONSROCK parkba
A project neve “Szabadság a szarvasoknak”:
Támogassa projektünket
A LIONSROCK Park
Történetek a LIONSROCK Parkból
A NÉGY MANCS Dél-afrikai projektjének tökéletes kezdete
A NÉGY MANCS LIONSROCK-I rezervátumána
A 11 nagymacska transzportja sikeresen befejeződött
A 10 oroszlán és 1 nőstény tigris szállítása Romániából Dél-Afrikába
A LIONSROCK nagymacska rezervátum önkéntes programja
Cézár gyorsan felgyógyult LIONSROCKBAN
Napló az első átfogó orvosi vizsgálatról a NÉGY MANCS LIONSROCK Nagymacska parkjában – Második nap
Napló az első átfogó orvosi vizsgálatról a NÉGY MANCS LIONSROCK Nagymacska parkjában – Első nap
Carmen végre találkozhat régi csapatával
Savannah és Jazz jól megvannak egymással LIONSROCK-ban
A LIONSROCK a Robben szigeteki jávorszarvasok megmentésére készül
A NÉGY MANCS újabb hét oroszlánt mentett meg
Sába, az oroszlánkölyök
Két oroszlánt és egy cerkóf majmot
Seeta és Sába - a Jordán oroszlánok -
Hírek LIONSROCK-ból: