Európa
EU Flag
Európai lobbiiroda

Országok
Németország
Ausztria
Magyarország
Románia
Bulgária
Svájc
Hollandia
Nagy-Britannia

Hírlevél
  Keresztnév
  
  Vezetéknév
  
  Mailcím
  
  Neme
 


 

 
A 11 nagymacska transzportja sikeresen befejeződött

Június 7-én szombaton Alapítványunk sikeresen szabadon engedte azt a 11 nagymacskát a Dél-afrikai LIONSROCK területén, akiket egy romániai állatkertből mentett meg. 9 oroszlánkölyök, egy felnőtt oroszlán és a fiatal tigris hölgy kezdhette új életét a 72 órás megterhelő út után. Ezen a szombaton az állatok először léphettek a napfényes afrikai anyaföldre.

A kölykök mindössze 5 és 13 hónapos kor között vannak, akik egy kontrollálatlan szaporulat eredményei. A szaporulat a romániaii Braila állatkertből származik, ahol az állatok alultápláltan és gyengén tengették napjaikat. Az állatkert súlyos anyagi problémákkal küszködik, ezért nem bírta tovább finanszírozni az állatok ellátását. Az aláírt szerződésért cserébe az állatkert beszüntette az állatok tenyésztést, a NÉGY MANCS pedig vállalta az állatok elszállítását és további gondozását az Alapítvány nagymacska rezervátumában, LIONSROCK-ban.

LA LIONSROCK 1250 hektáron terül el és 36 oroszlán, 1 bengáli tigris, 2 leopárd és más különböző fajtájú vadállatnak ad már otthont. A rezervátum ez év februárjában nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára, a vadállatoknak pedig egy jobb életet nyújt, hiszen az állatok természetes körülményeik között tudnak élni. Az állatok szabadon élhetnek védve mindenféle emberi behatástól, és más ragadozóktól sem kell tartaniuk.

A LIONSROCK-i oroszlánok száma az újonnan érkezetekkel 46-ra ugrott.
Jazz, az újonnan érkezett felnőtt oroszlán turista látványosság volt és már kölyök korától külföldi látogatókat hivatott boldoggá tenni, akik nap mint nap jöttek és csak jöttek és fotózkodtak a kis állattal. Mikor Jazz felnőtt és már túl vad lett ahhoz, hogy ellássa “munkáját”, egy farmra került és ott élt tovább rácsok között elhanyagoltan és alultápláltan.

Jazz most régi társával, a nőstény Mavival lakik együtt. Mavi is hasonló körülmények közül lett kiszabadítva és 2007 novemberében került a parkba. A 2 oroszlán most újra együtt van és újra felidézhetik együtt töltött idejüket, de most már egy sokkal barátságosabb környezetben.

Aline a fiatal tigris lány is az oroszlánokkal együtt utazott, akit csúnyán összevertek azért, mert elszökött ketrecéből a bátyával együtt. A 2 tigris véletlenül az oroszlánok területére menekült, ahol Aline bátyát megölték, de ő szerencsésen el tudott menekülni. Aline most már jól van, mert az Alapítvány állatorvosa feljavította egészségi állapotát. A jövőben Aline Codával, a másik tigriskölyökkel él majd együtt.

Az állatok transzportja június 4-én kezdődött a romániai Brailában. Az oroszlánkölykök első útja Brasovba vezetett, ahol csatlakoztak Jazz-hez. Majd onnan a 10 oroszlán Hunedoarába utazott tovább, ahol Aline csatlakozott hozzájuk. Az út Magyarországon, Ausztrián és Németországon keresztül a frankfurti repülőtérre vezetett. A teherszállító repülő június 5-én, este 9-kor indult el velük Afrikába és másnap hajnali 3 óra 5 perckor landolt a gép Dél-Afrikában.

Az állatok azonnal az újságírók kereszttüzében találták magukat, de természetesen már a NÉGY MANCS Dél-afrikai személyzete is várta őket. Egy kis pihenő és pár korty víz után az állatokat teherautóra tették és megkezdődött az utolsó út LIONSROCK felé. Szombaton reggel 8 órakor végre megérkeztek – tele energiával, hogy kiszabaduljanak ketreceik közül egyszer és mindenkorra.Hírek LIONSROCKból: az újoncok beilleszkedése
Útnak indítottunk két nagymacskát egy új élet felé, LIONSROCK-ba
A NÉGY MANCS megmenti a kritikus állapotban lévő oroszlánt
Nagymacskák érkeztek a LIONSROCK parkba
A project neve “Szabadság a szarvasoknak”:
Támogassa projektünket
A LIONSROCK Park
Történetek a LIONSROCK Parkból
A NÉGY MANCS Dél-afrikai projektjének tökéletes kezdete
A NÉGY MANCS LIONSROCK-I rezervátumána
A 11 nagymacska transzportja sikeresen befejeződött
A 10 oroszlán és 1 nőstény tigris szállítása Romániából Dél-Afrikába
A LIONSROCK nagymacska rezervátum önkéntes programja
Cézár gyorsan felgyógyult LIONSROCKBAN
Napló az első átfogó orvosi vizsgálatról a NÉGY MANCS LIONSROCK Nagymacska parkjában – Második nap
Napló az első átfogó orvosi vizsgálatról a NÉGY MANCS LIONSROCK Nagymacska parkjában – Első nap
Carmen végre találkozhat régi csapatával
Savannah és Jazz jól megvannak egymással LIONSROCK-ban
A LIONSROCK a Robben szigeteki jávorszarvasok megmentésére készül
A NÉGY MANCS újabb hét oroszlánt mentett meg
Sába, az oroszlánkölyök
Két oroszlánt és egy cerkóf majmot
Seeta és Sába - a Jordán oroszlánok -
Hírek LIONSROCK-ból: