Európa
EU Flag
Európai lobbiiroda

Országok
Németország
Ausztria
Magyarország
Románia
Bulgária
Svájc
Hollandia
Nagy-Britannia

Hírlevél
  Keresztnév
  
  Vezetéknév
  
  Mailcím
  
  Neme
 


 

 
Savannah és Jazz jól megvannak egymással LIONSROCK-ban

A két oroszlán - mely egyedül élt az elmúlt néhány hónap során –sikeresen összeszokott a Lionsrock nagymacska parkban. A két állat sorsa nagyon hasonló: amíg Jazz partnere Mavi - akivel már a romániai állatkertben is együtt élt, ahonnan megmentették őket – májusban eltávozott, Savannah a nőstény oroszlán szintén elvesztette partnerét tavaly nyáron a jelenlegi NÉGY MANCS terület drámai felszabadítása során. Mindannyiunk megnyugvására a két oroszlán remekül elvan egymással.

Annak érdekében, hogy a nagymacska pár összeszoktatása minél gyorsabban és biztonságosabban menjen, a NÉGY MANCS munkatársai a Savannah területével szomszédságban élő nagymacska csoportokat egy területtel feljebb költöztették, szabad területet teremtve ezzel. A terület növényekkel sűrűn borított, pont, mint ahol Jazz és előző partnere éltek. Számtalan intézkedést tettek annak érdekében, hogy az oroszlán-barát környezet ne akadályozza az új csapat megfigyelésének lehetőségét a közös életük kezdeti fázisában.

Barátságos ébredés
Amint az előkészületek befejeződtek, a két oroszlánt bebódították, és bevitték ideiglenes otthonukba. Az altatásnak egyetlen oka volt, hogy megakadályozzák, hogy Jazz bevédje a területet Savannah érkezésekor, hiszen ez a lehetőség fennállt volna annak ellenére, hogy Jazz egy rendkívül szelíd hím. Amint a gyenge altató hatása megszűnt, mindkét állat hamar magához tért, de kicsit kótyagos maradt a következő néhány órában, mozgásuk olyan volt, mintha lassított felvételt néznénk. Az altató hatása miatt – és mivel ismeretlenek voltak egymás számára – úgy tűnt mintha megragadtak volna egy számukra kényelmes pozícióban, zavarodott kifejezéssel az arcukon nézték a másikat. Amint újra tudtak mozogni, azonnal szimatolni kezdték egymást. Elsősorban Savannah érezte kényelmetlenül magát ebben a helyzetben, ezért rámorgott Jazzre, aki azonnal meghátrált. Ez a lassú körkörös lopakodás eltartott egy ideig, majd úgy döntöttek, hogy inkább felfedezik a mindkettőjük számára ismeretlen területet.

Közösek a kedvenc pihenő helyek is
Jazz ment elöl, Savannah pedig követte. Ez volt a második jel arra, hogy a két állat remekül kijön majd egymással. A következő napok továbbra is egy csapatként nagyon csendesen és nyugodtan teltek, még az etetés alatt is. A korábbi szocializációk tapasztalatai azt mutatják, hogy az első közös étkezés az egyik legkritikusabb momentum a nagymacskák összeszoktatása során. Annak ellenére, hogy Savannah kezdett enni először, Jazz hagyta, hogy folytassa a lakomát. Ez volt a döntő pont, mely igazolta, hogy a két oroszlán tökéletesen illik egymáshoz: Jazz, egy szokatlanul előzékeny és csendes hím, mely egy domináns nősténnyel élt korábban. Savannah a tökéletes partner számára élete hátralévő részében – és ez fordítva is igaz. A NÉGY MANCS munkatársai visszaköltöztették az új párt Jazz korábbi területére, ahol mindketten otthonosan érzik magukat, és szívesen pihennek kedvenc helyeiken.
Hírek LIONSROCKból: az újoncok beilleszkedése
Útnak indítottunk két nagymacskát egy új élet felé, LIONSROCK-ba
A NÉGY MANCS megmenti a kritikus állapotban lévő oroszlánt
Nagymacskák érkeztek a LIONSROCK parkba
A project neve “Szabadság a szarvasoknak”:
Támogassa projektünket
A LIONSROCK Park
Történetek a LIONSROCK Parkból
A NÉGY MANCS Dél-afrikai projektjének tökéletes kezdete
A NÉGY MANCS LIONSROCK-I rezervátumána
A 11 nagymacska transzportja sikeresen befejeződött
A 10 oroszlán és 1 nőstény tigris szállítása Romániából Dél-Afrikába
A LIONSROCK nagymacska rezervátum önkéntes programja
Cézár gyorsan felgyógyult LIONSROCKBAN
Napló az első átfogó orvosi vizsgálatról a NÉGY MANCS LIONSROCK Nagymacska parkjában – Második nap
Napló az első átfogó orvosi vizsgálatról a NÉGY MANCS LIONSROCK Nagymacska parkjában – Első nap
Carmen végre találkozhat régi csapatával
Savannah és Jazz jól megvannak egymással LIONSROCK-ban
A LIONSROCK a Robben szigeteki jávorszarvasok megmentésére készül
A NÉGY MANCS újabb hét oroszlánt mentett meg
Sába, az oroszlánkölyök
Két oroszlánt és egy cerkóf majmot
Seeta és Sába - a Jordán oroszlánok -
Hírek LIONSROCK-ból: