Európa
EU Flag
Európai lobbiiroda

Országok
Németország
Ausztria
Magyarország
Románia
Bulgária
Svájc
Hollandia
Nagy-Britannia

Hírlevél
  Keresztnév
  
  Vezetéknév
  
  Mailcím
  
  Neme
 


 

 

A NÉGY MANCS újabb hét oroszlánt mentett meg
Minden oroszlán biztonságban megérkezett a LIONSROCK nagymacska rezervátumba

Hope, Arandas, Muhawish, Amra és Khawla biztonságban megérkeztek a LIONSROCK nevű nagymacska rezervátumba egy rendkívül hosszú út után, mely ez év januárjában a szörnyű körülmények között lévő állatok mentési akciójával kezdődött. A csapatot kísérte még őfelsége Alia hercegnő és a kis oroszlánkölykök Sharifa, Sarra és Ghazi, akik első lépéseiket az új otthonukban próbálgathatják majd.
A szállítódobozt elsőként a hercegnő hagyhatta el napnyugtakor.

Nézők egy kisebb csapata szótlanul követte figyelemmel, ahogy a kölykök felfedezőútra indultak az új területen. A kis oroszlánok ideiglenesen egy kisebb területre kerültek, hogy a LIONSROCK csapata felügyelhesse a beilleszkedési folyamatukat, viselkedésüket és egészségi állapotukat az első időszakban, hogy később biztonsággal engedhessék ki őket egy nagyobb területre.

Mario és Marion – a francia állatkertből érkezett két oroszlán - számára LIONSROCK egy biztonságos paradicsom a „nagyüzemi” ketreces vadászathoz képest, ahová szánták őket. A NÉGY MANCS munkatársai derítették ki, hogy ezt a két nagymacskát egy dél-Afrikai oroszlántenyésztő farmra akarták eladni. Miután ismertették a tényeket a hatóságokkal és az állatkerttel, megegyeztek abban, hogy az állatok LIONSROCK-ban lesznek a legnagyobb biztonságban.

Az oroszlánok elég izgatottak voltak a hosszú út után, hangosan morgolódtak a szállító ládákban. Miután reggel a johannesburgi cargo-ba érkeztek további 3 órás út várt rájuk LIONSROCK-ig. Az első ládát a francia állatkert állatorvosa nyitotta ki. Egy kis ideig Mario csak a hátát mutatta a nézelődőknek, akik csendben várták, hogy megmutassa magát. Egyszer csak egy morgás kíséretében kiugrott a ládából egyenesen új otthonába. A lenyűgöző és szenvedélyes belépőt követően Mario bejárta a területet és lepihent. Később Marion is követte, aki annyira szégyenlős volt, hogy egészen addig ki sem jött a ládából, amíg a nézők többsége el nem ment.

Az új lakók érkezésével immár 68 oroszlán él LIONSROCK-ban, akik mind szörnyű körülmények közül lettek kimenekítve a világ minden tájáról. “Nagy örömünkre szolgál, hogy ezek az oroszlánok lehetőséget kaphattak arra, hogy békében és méltóságban éljenek, távol minden kegyetlenségtől” mondta Mr Helmut Dungler, a NÉGY MANCS kuratóriumának elnöke.

Útnak indítottunk két nagymacskát egy új élet felé, LIONSROCK-ba
Nagymacskák érkeztek a LIONSROCK parkba
A project neve “Szabadság a szarvasoknak”:
Hírek LIONSROCK-ból:
Seeta és Sába - a Jordán oroszlánok -
Sába, az oroszlánkölyök
A NÉGY MANCS újabb hét oroszlánt mentett meg
A LIONSROCK a Robben szigeteki jávorszarvasok megmentésére készül
Savannah és Jazz jól megvannak egymással LIONSROCK-ban
Napló az első átfogó orvosi vizsgálatról a NÉGY MANCS LIONSROCK Nagymacska parkjában – Első nap
Cézár gyorsan felgyógyult LIONSROCKBAN
Támogassa projektünket
A 11 nagymacska transzportja sikeresen befejeződött
A 10 oroszlán és 1 nőstény tigris szállítása Romániából Dél-Afrikába
A LIONSROCK nagymacska rezervátum önkéntes programja
A NÉGY MANCS LIONSROCK-I rezervátumána
Történetek a LIONSROCK Parkból
A LIONSROCK Park
A NÉGY MANCS Dél-afrikai projektjének tökéletes kezdete
A NÉGY MANCS megmenti a kritikus állapotban lévő oroszlánt
Hírek LIONSROCKból: az újoncok beilleszkedése