VIER PFOTEN App nun für Iphone/Ipad und Android erhältlich


VIER PFOTEN App Download für
AndroidAndroid

IphoneIphone

Medvék Ukrajnában

2014-02-13

Ukrajnában nem csak a kóbor kutyáknak van rossz élete. Mintegy száz barnamedve él nagyon rossz körlmények között, fogságban, szomorú látványosságként: szűk ketrecekben hotelek, éttermek, benzinkutak mellett. A nagy többségük alultáplált és beteg. Sokuk különféle mutatványokkal a turistákat kell, hogy szórakoztassa, másokat arra kényszerítenek, hogy alkoholt igyanak. Ami állítólag nagyon vicces.

A medvék a legnagyobb szárazföldi ragadozók, magányos állatok, akik nagy területeket vándorolnak be - ha szabadok. A hosszú ketreceben eltöltött évek alatt azonban fizikai és viselkedésbéli rendellenességek alakulnak ki, amelyek miatt már nem is lenne szabad visszaengedni őket a természetbe.

2011 augusztusától Ukrajnában tilos magánszemélynek medvét tartani. Az ukrán környezeti és természeti erőforrásügyi miniszter, Mykola Zlochevskiy elrendelte az összes éttermekben, szórakoztatási céllal tartott medve kiszabadítását, melyek egy régi hagyomány szerint szórakoztatták a vendégeket. A miniszter szerint ez "ma már embertelen és elfogadhatatlan".

 
Az Ukrán hatóságok azonban komoly problémával néztek szembe: hiányzott a tudás és a tapasztalat, ami ezeknek a speciális viselkedésű, ezért speciális ellátást igénylő medvék kiszabadításához szükséges. Továbbá hiányzik a megfelelő mennyiségű menedékhely, ahol ezek az állatok jobb körülmények között élhetnek, és az emberekre se jelentenek veszélyt.© FOUR PAWS | Mihai Vasile

print